Kırım Yıkım

Duvar Kırma

Duvar Kırma

Duvar kırma işleriniz; uzman ekibimiz tarafından son teknoloji makinalar kullanılarak yapılmaktadır.

Yapı ve inşaat alanında son derece önemli ve olmazsa olmaz unsurların başında duvar kırma gelmektedir. Evlerde ya da diğer yapı türlerinde oda ve benzeri gibi bölümleri ayırmak için belirli alanlar tuğlalar ile örülmektedir. Tuğlaların örülmesi ile oluşturulan ve yapılan iç kısımlarındaki bölümleri ayırmak için oluşturulan bu yapıya “duvar” adı verilmektedir. Yapıların dış ortamı ve iç mekanları iç ve dış duvarlardan meydana gelmektedir. Yani tüm mimari yapıları oluşturan temel mimari unsurlar duvarlar olmaktadır. Tuğlaların üst üste döşenmesi ve aralarına harç koyarak yapıştırılması ile birlikte binaların dış ve iç duvarları oluşturulmaktadır.

Mimari yapıların bölümlerini ayırmanın yanı sıra aynı zamanda ses ve ısı yalıtımını da sağlayan gerek iç duvarların gerekse dış duvarların yapılışında tuğlalar ve harç malzemeleri kullanılmaktadır. Ancak istisna olarak özellikle iç duvarların yapımında tuğla yerine alçıpen malzemesi kullanılmaktadır.

Duvar kırma ve yıkma işlemleri çeşitli amaçlar için gerçekleştirilebilir.

  • Proje hataları
  • İki odayı birleştirmek
  • İki katı birleştirmek
  • Yapıları genişletmek
  • Merdiven boşluğu açmak
  • Pencere boşluğu açmak
  • Akvaryum yerleştirmek
  • Balkonu odaya katmak
  • Kapı veya geçiş eklemek ve daha bir çok sebeple duvar kırma işlemine ihtiyaç duyulur.

Duvar Nasıl Kırılır?

Duvar kırma işlemi ustalık gerektiren bir iştir. Duvarlar çoğunlukla balyoz kullanılarak kırılır. Çift elle tutulan balyoz öne doğru savrularak duvarın kırılmak istenen kısmına vurulur ve balyozun ağırlığı ile duvar kırılır. Bu biçimde kırma işlemine duvarın üst bölgelerinden başlanır ve yıkım işlemi aşağı doğru devam eder. Duvar kırılırken kolon ve kirişlere vurulmamasına özen gösterilmelidir. Balyoz her iki elle de sıkıca tutulmalıdır. Tersi halinde gevşek tutulan balyoz yere düşerek, döşemeye ya da kişiye zarar verebilir.

Alçıpan duvarlar kırılmazlar. Bu duvarların bütünüyle kaldırılması isteniyorsa yerlerinden sökülmeleri gerekmektedir. Ama duvarda pencere açılmak isteniyorsa da alçıpan jet ile kesilmeli, duvardaki alçıpanlar arası açıklıklar profillerle desteklenmeli ve çalışma kısmı alçı sıva ile kaplanmalı ve son olarak da boyanmalıdır.

Kırılan duvardan çıkan molozlar ise çuvallara doldurularak evden uzaklaştırılmalıdır.

Eğer duvarın tamamı değil de küçük bölümü kırılacaksa bu halde balyoz kullanmaya gerek yoktur. Kırma işlemi bir keski ve çekiç kullanılarak da yapılabilmektedir. Keskinin ucu duvarın kırılmak istenen bölümüne dayanarak arka bölümüne çekiçle vurulduğunda duvar kolaylıkla kırılacaktır. Yan keski ek olarak kırılan duvarın içerisindeki çıkıntıların giderilmesinde de gayet etkilidir. Ek olarak duvar kırma işleminde elektrikli kırıcılar kullanılarak kırma işlemi kısa bir zaman içinde bitirilebilir. Fakat elektrikli kırıcıların ağırlıkları fazla olduğundan, alışkın olmayan insanların bu aletlerle çalışması güç olabilir.

Duvar Kırılmadan Önce Alınması Gereken Önlemler

Duvar kırılmadan önce kırılacak duvarın fizibilite çalışması yapılmadır, aksi takdirde binaya ciddi zarar verebilir. Duvar kırma işlemlerinde en sık karşılaşılan sorunların başında taşıyıcı kolonların da kırılması gelmektedir. Ayrıca duvar kırılırken oluşan titreşimlerden binanın taşıyıcı kolonları olumsuz etkilenmektedir. Basit görünen duvar yıkım işleri bilinçiz yapıldığında can kayıplarına sebep olabilmektedir.

Duvarı kıracak olan kişiler de sıçrayabilecek parçalardan korunmak için koruyucu gözlük ve eldiven kullanmalıdırlar.

Kırma işleminden önce duvardan elektrik yahut su tesisatının geçip geçmediği tespit edilmelidir. Duvarın bir bölümü kırılacaksa tesisatın olmadığı yerler tercih edilmeli lakin duvarın tamamı kırılacaksa ve duvarda tesisat var ise önce su vanaları ve elektrik sigortaları kapatılmalıdır. Kırma işleminden sonra tesisatta farklılık yapılabilmesi veyahut bir aksiliğe anında müdahale edilebilmesi için elektrik ve su işlerini yapacak kişiler ortamda hazır bulunmalıdırlar. Son olarak da kırılan ve dökülen parçalardan zarar görmemesi için duvarın her iki tarafındaki zemin döşemesinin üstü kalın bir muşamba ile güzelce örtülmelidir.

Firmamız uzman ekibi ve elektrikli hilti ve pnömatik makineler kullanarak, binanıza ve çevrenize zarar vermeden kırım yıkım işlerinizi gerçekleştirir.

Duvar Kırma Fiyatları

Duvar kırma hizmetimiz için fiyatlar, alan büyüklüğü, malzeme miktarı ve kalitesine göre değişmektedir. Fiyat bilgisi için, kırım yapılacak alana keşif yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Konu İle İlgili Resimler