Kanalizasyon

Çekvalf Montajı

Çekvalf Montajı

Kanalizasyon hattınıza çekvalf montajı yaptırarak kanalizasyon taşkınıları ve yağmur sularından yaşam alanlarınızı koruyun!

Çekvalf montajı, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Çünkü çekvalf; kanalizasyon sistemlerinden gelmesi muhtemel bütün tehlikelerden yaşam alanlarını korumaktadır. Çekvalfler, tek yönlü çalışan bir mekanizmadır ve suyun geri gelmesini önlemektedir. Akım yönü ise belediyenin ana kanalizasyon sistemidir. Tuvalet ve banyolardan çıkan atık sular çekvalfin içine geldiğinde hafif basınçla birlikte kapak açılmakta, pis su buradan geçerek ana kanalizasyon sistemine ulaşmaktadır. Tuvalet ve banyolardan gelen pis su geçişinin sona ermesinden hemen sonra kapak kapanmakta, bina ile kanalizasyon hattı arasındaki bağlantı tamamen kesilmektedir.

Çekvalf ile ev ve kanalizasyon sistemi arasındaki bağlantının kesilmesi durumunda sistemle binalara gelen bazı önemli sorunlar ortadan kalkmaktadır. Çekvalf montajının da kusursuz olarak yapılması önemlidir. Ayrıca çekvalfin kalitesi de önemlidir. Yüksek kaliteli çekvalfler kusursuz bir şekilde montaj yapılırsa üç ana sorun ortadan kalkmaktadır. Bunlardan birisi, lağım faresinin engellenmesidir. Ana kanalizasyon sisteminden, yani ters yönden gelen lağım faresi çekvalfin içinden geçemez. Bu sayede farenin tuvalet ve banyolara ulaşması imkansızdır. Çekvalf logardan gelen hamam böcekleri ve benzeri diğer böceklerin evin içerisine girmesini de engellemektedir.

Çekvalf montajı doğru yapıldığı taktirde, kanalizasyondaki pis suların geri tepmesi de önlenmektedir. Özellikle kanalizasyon sisteminin sorunlu olduğu binalarda üst katlarda tuvalet ve banyonun kullanılması durumunda bodrum ve zemin katlardaki dairelerin tuvalet ve banyolarını pis su basabilmektedir. Bodrum ve zemin katlara çekvalf monte edilirse pis suların basması engellenmektedir.

Kot farkı olan binalarda da bahçe katı, bodrum katı ve zemin katlarda, aşırı yağışlarda meydana gelebilecek kanalizasyon tepmesi de önlenmektedir. Ayrıca kanalizasyon borularından evlerin içine gelen kötü kokuların da kanalizasyon sistemine çekvalf konularak engellenmektedir. Kanalizasyon tesisatının eski ya da yeterli eğim verilmediği yerlerde kireçlenmeler ağır kokulara neden olmaktadır. Ayrıca borularda meydana gelen kırık ve çatlaklar nedeniyle kaçaklar olabilmektedir. Bu da lağım kokusuna neden olmaktadır. Bu kokuların yaşam alanlarını içine girmesi iki farklı şekilde önlenmektedir. Bunlardan birincisi atık su giderini yenilemek, ya da ana logara ya da daire logarına çekvalf monte ettirilmesidir. İkinci yöntem daha az maliyetlidir.

Çekvalfler bilyalı, yaylı ya da kapaklı olarak tasarlanmaktadır. Ancak hangi şekilde tasarlanırsa tasarlansın tek amaç vardır o da tek yönlü geçişe izin verilmesidir. Sıvı bir yönden rahatlıkla geçerken diğer yönden gelen sıvının geçmesine kesinlikle izin verilmemektedir.

Firmamız, çekvalf montajını uzman ekipleri ile kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Ayrıca kullanılan çekvalfler de üstün kaliteye sahiptir. Çekvalfin nereye monte edileceği de binanın, konutun ya da sitenin durumuna göre değişmektedir. Müstakil evlerde evin önündeki rögara monte edilmektedir. Bunun nedeni, rögar ile evin tuvaleti arasındaki mesafenin kısa olmasıdır. Toplu konutlarda ya da sitelerde ise hem iç taraftaki rögara, hem de her bloğun önündeki ya da zemindeki rögara monte edilebilmektedir.

Çekvalf, binanın rögarına ya da kanalizasyon tesisatının rögar ile tuvalet arasında kalan kısmınaa monte edilebilmektedir. Çekvalf montaj fiyatları, bölgenin, rögarın, bina içi ya da bina dışı olmasının, atık su borusunun cinsinin, atık su borusunun çapına göre değişmektedir. Montaj, bina sakinlerinin ortak karar alamadığında daire içerisinde bulunan klozetin altına da uygulanmaktadır. Ancak bazı tuvaletlerin çekvalf montajı için uygun olmayacağı bilinmelidir. Çok eski yapılarda bina içindeki kanalizasyon borularının aşırı yıpranmasından dolayı borunun herhangi bir yerinden lağım faresinin girmesi olasılığına karşı da çekvalfin klozet altına monte edilmesi mümkündür. Çekvalf genel olarak PVC borulara takılmaktadır. Ancak beton boruya da çekvalf takılabilmektedir. Beton boruya yapılan montaj zordur ve işçiliği fazla olmaktadır.

Konu İle İlgili Resimler